معرفی انواع تیبا در بازار خودرو به همراه تیپ و مشخصات فنی
معرفی انواع تیبا در بازار خودرو به همراه تیپ و مشخصات فنی
تیبا به عنوان اولین خودروی ملی در آذرماه سال ۱۳۸۷ با نام "مینیاتور" رونمایی شد و توانست در مدت زمان کوتاهی خود را در بازار خودروهای داخلی جای دهد و طرفداران خود را به دست بیاورد. به دلیل آنکه نام مینیاتور کلمه غیر ایرانی بود آن را در مدت زمانی بعد کلمه تیبا را جایگزین کلمه مینیاتور کردند. این خودرو که تلفیقی از خودروهای پراید، ریو و ال ۹۰ میباشد سعی بر جایگزینی خود با پراید کرد. این خودرو با تمام ضعفهایی که دارد به دلیل تواناییها، قیمت مناسب و برتریهایی که نسبت به پراید دارد توانسته است که جای خود را در بازار خودروی ایران باز کند.
در این مقاله قصد داریم شما را با انواع مدلهای تیبا که شامل ۴ تیپ میشود آشنا کنیم.
مشخصات تیبا به طور کلی
طراحی بیرونی تیبا به دست یک شرکت ایتالیایی که "ایتال" نام دارد انجام میشود. این خودرو با توجه به جلو پنجره کوچک، چراغهای شبه مثلثی جلو، وجود منحنی جانبی و سپرهای یکپارچه از طراحی یکنواخت و هماهنگی برخوردار میباشد.
تیبا با توجه به خودروهای روز دنیا طراحی فوق العادهای ندارد اما در زمان طراحی این خودرو یعنی ۲۰ سال پیش، این خودرو طراحی قابل قبولی داشته است. با این حال باز هم همچنان در میان خودروهای هم کلاس و هم رده خود یکی از بهترین طراحیها را دارد.
طراحی شاسی در این خودرو نسبت به پراید بسیار بهتر بوده و رودریهای آن به صورت یکپارچه شده و از حالت ساده خارج شدهاند. اجزای داخلی و داشبورد تیبا تماما از پلاستیک خشک ساخته شده است که این امر یکی از عیبهای این خودرو میباشد. با این حال به طور کلی ظاهر و شکل داشبورد به دلیل استفاده از دو رنگ مشکی و طوسی نسبت به پراید بهتر به نظر میرسد.
معایب تیبا به طور کلی
تیبا به دلیل قیمت مناسبی که در بازار خودرو دارد یکی از خودروهای پرفروش است اما برخی از مواد داخلی آن از کیفیت پایینی برخوردار میباشند و با توجه به مشکلات متعدد کیفی این خودرو در آخرین ارزیابیهای شرکت بازرسی و کیفیت ایران تنها یک ستاره دریافت کرده است.
همچنین علاوه بر این موارد در روزهای ابتدایی تولید این خودرو به دلیل افزایش قدرت موتور و عدم تغییرات در گیربکس این خودرو در زمان انتقال قدرت مشکلاتی داشت اما با توجه به گفتههای سایپا این مشکلات در نسخههای جدید برطرف شده است.
انواع مدلهای تیبا
تیبا در حال حاضر در دو مدل هاچبک و سدان (تیبا ۲) و (تیبا ۱) در انواع SX، SL، LX، EX به بازار خودرو ارائه میشود. تمامی این تیپها از لحاظ فنی با یکدیگر یکسان هستند و فقط در بخش آپشنها با یکدیگر تفاوت دارند.
تیبا ۱ یا همان تیبا ex پلاس، فولترین نسخه تیبا میباشد که نسبت به سایر مدلها از امکانات ویژهای مانند شیشههای بالابر برقی عقب و رینگهای آلومینیومی برخوردار میباشد.
تیبا ۲ هم در حال حاضر در دو تیپ EX و SX بازار خودرو ارائه میشود که تیپ ex آن امکانات شیشه بالابر برقی شیشههای عقب، رینگ آلومینیومی و تنظیم آینههای جانبی برقی از مزیتهای خودروهای تیبا ۲ میباشد.
حال که با مشخصات کلی خودروهای تیبا آشنا شدهاید بهتر است که هر کدام را به صورت جداگانه برای شما بررسی کنیم تا بیشتر با هر یک از این تیپها آشنا شوید.
تیبا ۱
تیبا یکی از خودروهای ملی ایران است که از همان ابتدای ورود خود به بازار خودرو به دلیل قیمت مناسب و تفاوتی که با پراید داشت مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفت.
طراحی ظاهری تیبا ۱
با توجه به گفته کارشناسان طراحی ظاهری پراید چندان چنگی به دل نمیزند و جذابیت آنچنانی ندارد اما تیبا ۱ مشکلات طراحی ظاهری را به خوبی برطرف کرده است و توانسته است که طراحی ظاهری خوبی به خودرو خود بدهد.
طراحی داخلی تیبا ۱
طرح داخلی اتاق تیبا 1 کمی بهتر از کابین پراید میباشد اما با این حال هنوز هم کیفیت داشبوردها مورد رضایت نیست و جای بهتر شدن دارد. زیرا اگر سایپا قصد صادر کردن ماشین خود را به سایر کشورها داشته باشد باید این کیفیت را افزایش دهد.
مشخصات داخلی و موتور تیبا ۱ (تیبا صندوق دار)
پیش ران خودرو یک و نیم لیتری ۴ سیلندر می باشد که توانایی تولیی 87 اسب بخار را دارا می باشد. این خودرو گشتاور ۹۲۸ است و دارای گیربکس ۵ سرعته دستی میباشد. فرمان های خودرو هیدرولیک و سوخت آن انژکتوری می باشد. از امکانات و تجهیزات انواع مدل های تیبا میتوان به کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، سیستم ضد سرقت، تهویه مطبوع، ترمز ABS، چراغ خطر سوم، چراغ مه شکن جلو و عقب، شیشه بالابر برقی، هشدار دهنده عیب یاب موتور، تنظیم صندلی برقی و... اشاره کرد.
معرفی تیبا ۲ (هاچبک)
تیبا ۲ یکی از محبوبترین خودروها در میان افراد جوان میباشد. این خودرو برای اولین بار در سال ۱۳۹۳ به بازار خودرو معرفی شد. صندوق عقبی که تیبا ۱ داشته است در تیبا ۲ حذف شده و آن را تبدیل به خودروی هاچ بک کرده است. این تصمیم یکی از بهترین تصمیمها برای خودروهای تیبا بود زیرا برخی از معایب آن به خوبی پوشانده شده است. البته سبک بودن خودرو موجب کاهش ایمنی خودرو در زمان پیچهای جادهای شده است. در تیبا ۲ به جز حذف صندوق عقب، امکانات دیگری هم به این خودرو نسبت به مدلهای قبلی اضافه شده است، که از میان آنها میتوان به لاستیکهای باریکتر که برای فرمان پذیری بهتر در پیچها لازم هستند اشاره کرد.
ویژگیها و مشخصات فنی تیبا ۱ و تیبا ۲ همانند یکدیگر میباشد و تنها در چند مورد با یکدیگر تفاوت دارند که شامل شیشه بالابر برقی درب عقب، آینههای برقی و سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک میشود.
این خودرو علاوه بر کوچکتر بودن و راحتی رانندگی در شلوغی دارای مزایای دیگری هم هست که یکی از این مزایا کم استهلاک بودن آن میباشد. به همین علت شما تنها لازم است که جهت سرویسهای دورهای بعد از ۱۵۰۰ تا ۶۳۰۰ کیلومتر به مکانیک مراجعه کنید.
مصرف سوخت تیبا 2
با توجه به اطلاعیههایی که گروه سایپا داده است مصرف سوخت دو مدل خودرو تیبا یعنی تیبا ۱ و تیبا ۲ به صورت زیر میباشد:
- نوع مصرف: میزان مصرف در هر ۱۰۰ کیلومتر
- مصرف سوخت ترکیبی: ۶۶ لیتر
- مصرف سوخت برون شهری: ۵.۲ لیتر
- مصرف سوخت سیکل درون شهری ۹.۳ لیتر
تیبا پلاس
تیبا ex پلاس یا همان تیبا صندوقدار آپشنال عضو جدید خانواده سایپا است که در بهار سال ۱۳۹۹ بازار خودرو معرفی شد. سایپا در این خودرو را با اضافه کردن آپشن های بیشتر و تغییرات ظاهری نسبت به خودروهای قبلی خود توانست بازار تیبا ۲ را دوباره گرم کند.
مشخصات تیبا ex
در حال حاضر تحویل اولین سری این خودرو آغاز شده است اما سوالهایی برای بسیاری از افراد پیش آمده که چه آپشنهای بیشتری این مدل خودرو نسبت به مدلهای قبلی دارد؟ جواب ساده است، تمام آپشنهایی که سایپا قبلاً بر روی تیبا ۲ پلاس نصب کرده بود این بار دوباره آن را روی تیبا صندوقدار نیز انجام داده است.
از ویژگی های این خودرو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سپر دو رنگ
- جلو پنجره با قاب استیل
- تنظیم برقی آینه
- آینه جانبی جدید
- سنسور عقب
- روکش چرم صندلیها
- شیشه دودی عقب
- دزدگیر جدید
- مانیتور لمسی
- بلوتوث
- کفپوش سه بعدی برای صندوق و اتاق داخل خودرو
- دوربین عقب
تیبا ۲ پلاس
تیبا ۲ پلاس یکی دیگر از اعضای جدید خانواده سایپا است که در ابتدای آبان ماه سال ۹۸ به بازار خودرو وارد شد. این خودرو بدون صندوق است. نوع صدوقدار آن را که همان تیبا ex پلاس صندوق دار نام دارد بالاتر به شما معرفی کردیم.
مشخصات تیبا ۲ پلاس:
- باربند
- حذف زه جانبی جانبی روی درها
- سنسور عقب
- جلو پنجره با آب استیل
- آینه جانبی جدید
- روکش چرم مشکی صندلی
- مولتی مدیا
- دوربین عقب
- مانیتور لمسی
- شیشه دودی عقب
- نصب سپر دو رنگ در جلو و عقب
قیمت تیبا
قیمت تیبا ۲ در آخرین پیش فروش سایپا در اسفند ماه سال 1399 مبلغ ۹۵ میلیون و ۴۲۶ هزار تومان عنوان شده است که این مبلغ با توجه به نوسانات بازار خودروی ایران تغییر میکند.
ساینا EX دندهای
پس از موفقیتهایی که تیبا هاچبک پس از معرفی خود داشت مدیران سایپا تصمیم گرفتند که محصولی دیگر را تولید کنند زیرا به این موضوع پی بردند که مشتریان به دنبال محصولی میان تیبا و پژو ۴۰۵ میباشند که به این ترتیب ساینا خلق شد.
مشخصات فنی
- گیربکس: ۵ دنده دستی
- محور محرک: دیفرانسیل جلو
- پیشرانه: ۴ سیلندر M15 یورو۴
- حجم موتور: ۱.۵ لیتری
عملکرد فنی
- گشتاورد: ۱۲۸ نیوتونمتر
- قدرت: ۸۷ اسب بخار
- شتاب: ۱۲۸ ثانیه
- مصرف ترکیبی: ۷ لیتر در صد کیلومتر
- سرعت: ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت
ابعاد و اندازه
- نوع بدنه: سدان کوچک
- نسل: نسل اول
- نوع شاسی: یکپارچه
- طول: ۴۲۱۵ میلی متر
- عرض: ۱۶۶۳ میلی متر
- ارتفاع: ۱۴۸۴ میلی متر
- فاصله محوری: ۲۴۱۵ میلی متر
- حجم باک: ۴۱ لیتر
- وزن: ۱۰۵۰ کیلوگرم
سایر ویژگیها
- سنسور جلو
- سنسور عقب
- ترمز ضد قفل
- توزیع نیروی ترمز
- چراغ مه شکن جلو
- چراغ مه شکن عقب
- ایربگ راننده
- ایبربگ سرنشین جلو
- کمربند ایمنی
- ایزوفیکس صندلی
- آینه جانبی با تنظیم برقی
تفاوت sx و ex
- رینگ آلومینیومی در مدل ex
- تنظیم آینههای جانبی خودرو به صورت برقی در مدل ex
- شیشه بالابر برای شیشههای عقب خودرو در مدل ex